Vi skapar personliga hästsportprodukter

Bild på Lisa Jalmander på Exclusive HorsewearExclusive Horsewear startades 2001 utanför Göteborg med visionen att alla hästsportälskare ska ha tillgång till produkter som både är både praktiska, högkvalitativa, snygga och prisvärda.

Vi vill ge alla ryttare, häst- och hundägare möjligheten att själva kunna designa sitt häst- eller hundtäcke, boxgardin, schabrak etc. och man ska få välja tyg, färg och brodyr själv, för att på så sätt skapa sin egen personliga produkt. Vill man lägga till eller dra ifrån något, ha en extra stor eller en extra liten storlek, fler knäppen, extra gjordar eller en ovanlig färg, så ska det vara möjligt – vi försöker möta kundens behov i alla lägen. Valfrihet, ödmjukhet och kunden i centrum är våra ledord.

Andra ledord för oss är hög kvalitet och höga ambitioner. Vi vill tillverka produkter i de finaste materialen vi kan hitta på marknaden, det ska vara välsytt och kännas fint och lite lyxigt att använda våra produkter.

Vi har höga ambitioner och vill alltid själva bli lite bättre, förbättra våra rutiner, vår tillverkning, våra produkter etc. och vi vill samarbeta med ryttare, klubbar och företag med samma ambitioner. Vi siktar på att ligga i SM-klass, finnas med i nationella sammanhang och sedan även internationellt – där vill vi vara.

Exclusive Horsewear vill stödja och vara med och utveckla svensk ridsport på många olika sätt, t.ex. genom att sponsra och samarbeta med olika ryttare, föreningar, tävlingsklubbar och företag. Vi har samarbeten med och vill också inleda nya affärsrelationer med olika företag och personer inom ridsporten, för att på så sätt kunna utveckla våra befintliga produkter, men även för att kunna utveckla nya ridsportprodukter som marknaden behöver och vill ha.

Efter 16 mycket roliga och framgångsrika år med en mängd sålda produkter till alla världens hörn, finns vi nu med produktion i Estland och med tyger och tillbehör från i huvudsak svenska leverantörer. Vårt huvudkontor och bas med försäljning och marknadsföring ligger i södra Sverige, strax utanför Kalmar.

Vi vill fortsätta att vara innovativa, lyhörda och drivande på marknaden och hoppas fortsatt kunna erbjuda än mer unika hästsportprodukter många år framöver.

Varmt välkomna till oss,

Lisa Jalmander

VD, Exclusive Horsewear Svenska AB