Ett strå till stacken

Exclusive Horsewear är ett företag som vill vara med och stödja och utveckla svensk ridsport. En del i detta arbete är att vi stödjer duktiga, ödmjuka och lovande ryttare som genom hård träning och flitigt tävlande når nya mål och framgångar i Sverige och Europa.

Vi är stolta över att nu kunna presentera Team Exclusive Horsewear! Här kan ni läsa och lära känna våra teamryttare i Sverige och Tyskland, som är först ut i vår nya satsning.

Teamryttare Malin Johansson - Exclusive Horsewear 1

Malin Johansson är 25 år, kommer från Kalmar och har en glad och har en positiv inställning till allt som livet ger. Hon har alltid haft en motivation till att sträva efter bättre resultat. Med målmedveten träning och rätt inställning har Malin tagit sig dit hon är idag. 

Det var 1999 som Malin började få sitt hästintresse och började då på en liten ridskola i Gelebo utanför Kalmar. Malin började sedan på Ridklubben Uddens ridskola som hon samtidigt kombinerade med att vara fodervärd för en travhäst, Creola Sig. 

År 2003, när Malin var 11 år, fick hon sin första egna häst (travhäst), Leather Jacket ”Jacke”. Jacke var helt outbildad inom ridvärlden, så Malin fick från grunden arbeta upp Jacke till en ”hopphäst”. Detta resulterade i att Malin och Jacke tävlade upp till 80 cm. 

Sedan 2007, insåg föräldrarna att Malins stora intresse för hästhoppning fanns kvar och då valde de att köpa en häst med mer kapacitet. Malin fick då Local Hero ”Lelle”, ett svenskt halvblod född 2002. 

Under sex år tillsammans utvecklades Malin och Lelle ihop och nådde de större klasserna inom hästhoppning, med många rosetter. Det stora målet med Lelle var att ta sig till ”The tour of Amateurs” i Falsterbo Horse Show, vilket de gjorde år 2012. 

Lelle hade ett hjärta av guld, som alltid ställde upp och ville alltid vara ryttaren till lags. Tyvärr hade Lelle ingen kapacitet för de högre höjderna, max 1,30 m. Malin kände att hennes egen kapacitet för de högre höjderna fanns, då hon kände att hon hade ännu mer att ge tillsammans med en ny häst. Med sorg i hjärtat valde då Malin att sälja Lelle och införskaffa en ny häst som hon trodde på. 

2013 kom Malins nuvarande häst i hennes ägo. Nils, ett svenskt halvblod född 2009. Redan vid provridning visade Nils att han hade rätt tänk och inställning gällande hoppning. På treårstestet hade han mycket goda poäng inom teknik och temperament inom hoppningen. 

Teamryttare Malin Johansson - Exclusive Horsewear

Från första tävling som fyraåring har det gått spikrakt uppåt. 

Under fyra års tid har Malin och Nils kvalat in till flera stora tävlingar, så som Falsterbo Horse Show och Breeders Trophy både som 5, 6 och 7-åring. Både som 6 och 7-åring gick Malin och Nils till final i Breeders Trophy.  Har även plockat hem en del rosetter på Nationella tävlingar på 1,40 m. höjder. 

Senaste prestationen Malin och Nils gjort tillsammans är placering i GP 1,45 m. i svår hoppning, som lett ekipaget till kvalificering till elithoppning. 

Målet för 2017 är att få mer rutin på de svåra klasserna och målet för 2018 är att klättra upp ett ytterligare steg på karriärstegen.               

”THE SKY IS THE LIMIT!” 

 

 

 

 

Lilly är en 12-årig social tjej, full av energi och bus! Vill vara snabbast, men är alltid den första att gratulera sina medtävlare till deras framgångar!

Lilly har ridit i hela sitt liv. Med en mamma som alltid hållit på med hästar och eget stall på gården där hon vuxit upp, föll det sig naturligt. Den första ponnyn var shetlandsponnyn Wilmer X, som hon delade med sin storebror Malte. Wilmer följde med och hämtade på dagis flera dagar i veckan och det blev många och långa promenader i sadeln. Den första galoppen var det Wilmer som bjöd på?

Kalmarbygdens Fältrittklubb blev det självklara valet när det var dags att börja rida på riktigt! Där var Lilly den ryttaren som alltid kunde tänka sig att rida den bråkigaste ponnyn eller hoppa de högsta hindrena.  Den första egna tävlingsponnyn var läromästaren True Elize. ”Tummen” var en stundtals kritvit b-ponny som inte galopperade fortare än nödvändigt, men hon hade en bländande hoppteknik. Kajsa Kavat var nästa vita lilla skönhet. Lilly och Kajsa kom 2: a i Mountain Horse Cup 2014, en inverkanstävling som gick i samband med ponny SM. Kajsa och Lilly blev ett sammansvetsat par och red hem många blågula rosetter tillsammans.

Lilly Langren i Scandinavium

Lilly har haft fler b-ponnyer men Munsboro Hyland var den hon red in i eliten med 2016. 5: a i utomhus SM 2016, 7 i stil SM, 8: a i inomhus SM. Hilda är en mycket speciell och personlig ponny med stor integritet och en otrolig tävlingsvilja! Stallets drottning!

Oysters River Pearl är storebror Maltes c-ponny. Tingeling, som hon kallas, är född 2010 och är under utbildning. En underbar ljuvlig prinsessa, vacker, talangfull och en dröm att rida! Lilly och Tingeling kom 2:a i finalen i Sverigeponnyn 2017 under Göteborg Horse Show.

Aquarius O är Kungen i stallet. En skimmelgentleman, som med sina 175 cm i mkh och rutin från 150 klasser är Lillys Childrens  häst och de har placeringar upp till GP 125 tillsammans. Målet för 2017 är att få åka på nationshoppningar och rida mästerskap.

Ny i stallet är Kingstown Rebel. En 10-årig Connemara från Irland, d-ponny. De två håller på att lära känna varandra och det ska bli spännande att följa deras utveckling! (Skimmel såklart?)

Fler hästar har bott i stallet och blivit tävlade och tränade, saknade och uppskattade!

Elanor Mowbray Jones är en motiverad och sprallig 22 åring från Uppsala.

Hon har ett brinnande intresse för distansritt, vilket ofta kallas för ridsportens marathon. Den här spännande men tidskrävande sporten går ut på att rida en bana på mellan 20-160 km på en dag med strikta veterinärkontroller längs vägen. För att klara av detta så behövs både mental och fysisk uthållighet samt styrka hos både häst och ryttare. Långa träningstimmar i sadeln ger otroliga band mellan häst och ryttare och det läggs mycket värde i att vara uppmärksam och lära känna sin häst för att kunna förhindra eventuella problem eller skador. 

Elanor har tävlat internationellt med placeringar upp till 120**km samt två SM medaljer som främsta merit från sin tid som Young Rider. Som nybliven Senior drömmer hon nu om fler fina placeringar samt att i framtiden förtjäna en plats i Senior landslaget för att på så sätt ta sig till den absoluta eliten. 

Arabens mångsidighet visar hon även gärna upp då hennes hästar tränar dressyr och hoppning med lyckade tävlingsstarter på lägre nivå. 

Familjen Mowbray Jones har i dagsläget fyra hästar av rasen arabiskt fullblod, varav tre är hennes egna.

Nya stjärnan i stallet är Mr Popgun som nu under våren håller på att kvala till internationell nivå. 

Yngst är stora framtidslöftet NS Arshaq som är 4 år och har syskon med vinster upp till  160***km. 

”Fenomenet” Shahina, som varit med familjen i 11 år, bevisar värdet i långsiktig uppbyggnad då hon fortsätter att prestera på distansbanorna med exemplariska veterinärkort trots att hon hunnit fylla hela 25 år. År 2016 kom hon även 2a i Rookie Cupen på Svenska Arabhäst Sportcupen samt fick ett speciellt hederspris av cupens sponsor för sin insats. 

I stallet står även mammas häst Nipeta som är 10 år.  

Elanor har även fått äran att tävla flera andras hästar upp till internationell nivå med många fina resultat. 

När hon inte är med hästarna studerar hon biologi med inriktning molekylärbiologi på Uppsala Universitet med målet att bli forskare, precis som sina föräldrar. Hon sitter även med i styrelsen för både Mälardalensdistansryttarförening samt i sin bostadsrättsförening i Uppsala.

Utöver detta, har hon även byggt upp sitt Instagram konto @enduranceella till över 20 tusen följare. Där man kan följa teamets utveckling med den stora drömmen att ta sig till VM i distansritt. 

Året 2017 kommer innehålla en mängd tävlingar med många stora höjdpunkter så som Lag SM i Wången den 17 Juni samt Svenska Arabhäst Sportcupen i Strängnäs den 14-16 Juli. 

I started riding at the age of nine. Regular lessons at the riding school for three years, starting on ponies before switching to horses. Intensified training and passion as a teenager with shared horse of a friend and riding several horses of a riding instructor I was friend with for more than three years

First own horse at the age of 17 and taste of success in entry-level competitions (dressage, show jumping and eventing alike). Bought a pony stud at the age of 22 and independently trained him in all three disciplines up to Level L

Due to an injury of the pony stud, I laid my focus on dressage and successfully trained and took part in competitions up to Level S. After successfully passing my Abitur, I started an apprenticeship as assistant tax advisor before achieving my degree as riding instructor in 1994. Also in 1994, I bought and trained my third horse and competed successfully in show jumping and eventing tournaments up to Level M.

Retirement of my first horse due to injury – the pony stud (30) and my third horse (29) are now retired as well

Marriage at the age of 27 in 1995 and birth of my son, Leon.

At the age of 29 I took up training young horses on a professional level, training of riding students and their respective horses in all three disciplines as well as competition assistance

Achieved several wins and placements in young-horse competitions. Participated in the Bundeschampionat, the most important tournament in Germany for young horses

2003: Town champion dressage

2008 & 2010: District champion eventing

2014: Win state champion 4-year olds in Bad Segeberg

Vice sportsman of the year (state) with the team in 2016

Regular participation at the national championship of Schleswig-Holstein

Win of the national championship of Schleswig-Holstein with the team in 2016